Mayor Zaragoza obrirà les conferències dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat


  • Comparteix:

Totes les xerrades tindran lloc a l'ANC

Totes les xerrades tindran lloc a l'ANC

El nou cicle de conferències dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat arrenca divendres de la setmana que ve amb la presència de l'exdirector general de la Unesco Federico Mayor Zaragoza. La Catalunya del segle XIX centrarà el cicle, que s'allargarà tot el mes vinent. Les sessions tindran lloc a dos quarts de vuit de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), excepte la de Mayor Zaragoza que serà a les sis.

Federico Mayor Zaragoza, director general de la Unesco del 1987 al 1999, protagonitzarà la primera conferència del cicle, on exposarà els objectius de l'entitat al llarg dels últims anys.

Les quatre conferències restants tractaran el segle XIX a Catalunya des de diverses vessants. El dijous 8 d'octubre, el professor d'Història de la Ciència i de la Tècnica de la UB, Santiago Riera, parlarà del model d'industrialització català. El dijous següent, dia 15, el periodista i cronista de la ciutat de Barcelona, Lluís Permanyer, oferirà la conferència 'L'Exposició Universal de 1888 i l'Exposició Internacional de 1929'.

El president d'Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, Rafael Recolons, explica per què han triat aquest tema.

Rafael Recolons

En aquests moments cal saber la història de Catalunya. I el segle XIX creiem que és la consolidació com a nació moderna.


La següent proposta abordarà el Pla Cerdà, que va significar la transformació urbanística de Barcelona a càrrec del catedràtic Urbanisme i Ordenació Territorial de la UPC Miquel Corominas, el dijous dia 22. El cicle el tancarà l'escriptor, historiador i exmilitar Gabriel Cardona, amb la xerrada 'Catalunya sota les armes', el dimarts dia 27.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Soc membre de la Junta dels Amics de UNESCO Valldoreix Sant Cugat;i tinc que dir-lis que el Sr. Mayor Zaragoza, vindrá el divendres dia 2 d'octubre i no el dijous, com Vtes. anuncien; la hora es a las 6 de la tarde.Els horaris abituals de les nostres comferencias, son, els dijous a las 7,30. Esperant la seva rectificació, donc les gracies anticipades.

Kaltruku. Enviat el 24/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.