La cultura iber arriba a Sant Cugat amb l'exposició de la Fundació 'la Caixa'


  • Comparteix:

Una carpa a la plaça Octavià acull l'exposició itinerant.

Una carpa a la plaça Octavià acull l'exposició itinerant.

L'exposició itinerant 'Ibers: la nostra civilització abans de Roma', organitzada per la Fundació 'la Caixa', arriba avui a la nostra ciutat. La mostra recull les formes de vida dels pobles ibers i n'exposa monedes, peces tèxtils i ceràmica. La carpa que acull l'exposició està instal·lada a la plaça d'Octavià i es podrà visitar fins el 27 d'octubre.

Els pobles ibers van poblar la península del segle VII abans de Crist fins el segle II abans de la nostra era, quan van ser romanitzats. Ara, una exposició itinerant descobreix la vida d'aquests antics habitants.

La mostra es podrà visitar de dimarts a divendres, de dos quarts d'una a dues del migdia i de sis de la tarda a nou de la nit. Els caps de setmana, la carpa estarà oberta d'onze del matí a dues del migdia i de sis de la tarda a nou del vespre.

El comissari de l'exposició, Lluís Batista, ha encoratjat tots els santcugatencs a visitar la mostra per conèixer com vivien els nostres avantpassats en declaracions a Cugat.cat.

Lluís Batista

El dia a dia, aquesta vida quotidiana, és el que és difícil de veure i és el presentem a l'exposició.



Batista ha destacat que els visitants es trobaran amb una casa ibera reconstruïda, una tomba i un taller de terrissaire, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.