Èxit de participació al 34è Aplec de Sardanes amb prop de 2.000 persones


  • Comparteix:

Santcugatencs ballen al 34è aplec de sardanes

Santcugatencs ballen al 34è aplec de sardanes

Prop de 2.000 persones s'han reunit al 34è Aplec de Sardanes de Sant Cugat celebrat aquest diumenge i organitzat per l'Entitat Sardanista de Sant Cugat. El dia festiu ha comptat amb l'actuació d'una colla convidada de la Catalunya Nord i amb el grup Catalònia de l'Hospitalet de Llobregat. La novetat d'enguany ha estat la composició d'una sardana, 'L'avi Botet', a càrrec del músic Enric Ortí. Mira el reportatge a Cugat tv

Com ja és tradicional l'últim diumenge de setembre ha servit per celebrar la festa sardanista a la nostra ciutat. La trobada, que enguany celebra la 34a edició, ha aconseguit aplegar més de 1.200 santcugatencs. Els assistents han pogut gaudir d'una jornada festiva que ha començat a les 10 del matí i s'ha allargat fins les nou del vespre. Aquest any les colles convidades han estat el grup Cireres de Ceret, provinents de la Catalunya Nord i el grup 'Catalònia' de l'Hospitalet de Llobregat.

L'alcalde, Lluís Recoder, fa una valoració de la trobada.

Lluís Recoder

Crec que és una ocasió magnífica per gaudir de les sardanes i de la nostra ciutat. D'aquesta manera es manté viva una de les danses més antigues del nostre país.


La novetat més important d'enguany ha estat la composició d'una peça musical a càrrec del compositor Enric Ortí. El nom de la peça, 'L'avi Botet', no s'ha anunciat fins l'última hora de la jornada ja que ha servit per retre homenatge a una persona vinculada al món de les sardanes. El rècord d'assistència s'ha batut a la tarda en aplegar el gruix de la programació amb activitats com el concurs de colles improvisades i el sorteig.

El president de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Josep Miró, ha valorat molt positivament la participació d'enguany i ha explicat a Cugat.cat quin és l'objectiu de l'entitat sardanista de Sant Cugat de cara a properes edicions.

Josep Miró

Cada vegada tenim més gent que vol participar. Per això la nostra fita és poder aconseguir la ciutat pubilla.





L'entitat sardanista prepara el nou curs de sardanes que aquest any comença el 5 d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.