Homenatges a Macià i de Pedrolo, plats forts d'aquest octubre al Terra Dolça


  • Comparteix:

Manuel de Pedrolo serà homanetjat al Terra Dolça

Manuel de Pedrolo serà homanetjat al Terra Dolça

Un homenatge a Manuel de Pedrolo i un altre a Francesc Macià són les activitats protagonistes del programa de l'espai gastronòmic i cultural Terra Dolça d'aquest octubre. Els santcugatencs podran gaudir de sopars, concerts, tertúlies i homenatges en aquest espai des d'aquest dissabte i fins a finals de mes.

Com a activitats destacades, d'una banda el Terra Dolça retrà homenatge als vint anys de la mort de Manuel de Pedrolo el dijous de la setmana que ve a les vuit del vespre sota el nom de 'La nació pedroliana. L'origen d'una lluita'. A l'acte, el doctor en Història i Sociologia Xavier Ferré, la directora de teatre Teresa Canas i el president de la Fundació Manuel de Pedrolo, Josep Poveda, llegiran articles i poemes de Pedrolo relacionant-los amb el seu pensament polític.

D'altra banda, un altre plat fort d'aquest octubre al Terra Dolça és l'homenatge a Francesc Macià l'últim dijous del mes a dos quarts de sis de la tarda. Amb el nom de 'Macià: el somni de la república' es projectarà una pel·lícula de l'expresident de la Generalitat de Catalunya i després es debatrà sobre el seu paper a Catalunya amb el director del film, Francesc Josep Maria Forn, i amb l'historiador Josep Maria Figueres.

El responsable de l'espai Terra Dolça, Guim Pros, ha destacat la importància de retre homenatge a Pedrolo i a Macià.

Guim Pros

Hem aprofitat que fa vint anys de la mort de de Pedrolo i que fa poc ha sortit una pel·lícula de Macià per recuperar dues figures importants pel país.


Altres actes que s'inclouen en el programa d'octubre són un sopar tertúlia organitzat per la CUP i un homenatge a la Nova Cançó amb la veu del cantautor Miquel Pujadó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.