Sant Cugat, capital acadèmica de l'Antiguitat tardana


  • Comparteix:

Aclarir les parts fosques del període entre els segles V i VIII és l'objectiu amb el qual ha arrencat aquest dijous a Sant Cugat el congrés 'Contextos funeraris a la Mediterrània nord-occidental'. Segons els experts, es tracta d'un període poc conegut, sobretot a Sant Cugat on, tot i les evidències materials, no s'ha fet un estudi que doni un contingut històric a les restes arqueològiques trobades. El congrés, on intervindran ponents de diferents universitats europees, reuneix arqueologia i món acadèmic a Sant Cugat fins aquest dissabte.

Aquest dijous s'ha inaugurat el congrés organitzat per l'Associació per la Recerca, l'Estudi i la Difusió en Antiguitat Tardana (AREDAT) en col·laboració del Grup d'Estudis Locals (GEL) i l'Ajuntament. Aquesta primera jornada serveix per establir els plantejaments metodològics per centrar el debat en les següents sessions.

El vicepresident de l'associació AREDAT, Joan Pinar, explica el plantejament d'aquestes xerrades.

Joan Pinar

Unir el món acadèmic amb qui està dia a dia sobre el terreny. Són òptiques diferents però complementàries.


Aquest divendres s'abordaran les necròpolis en l'aspecte purament material, és a dir, les restes materials, l'arquitectura i la implantació geogràfica. Dissabte es tanca la trobada amb l'anàlisi, caracterització i cronologia de les necròpolis segons recerques i excavacions recents.

El president del Grup d'Estudis Local, Domènec Miquel, considera que la trobada pot ser molt útil per conèixer més la història de la ciutat.

Domènec Miquel

És un període ric en restes materials però tenim uns buits històrics que cal explicar.



El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, que ha participat a la inauguració, ha destacat el valor d'una reunió d'especialistes com aquesta, tot i que no arribi al gran públic.

Xavier Escura

És un congrés especialitzat emb experts en la matèria. També apostem per aquest tipus d'actes minoritaris però importants.





El congrés, estructurat en tres dies, es desenvoluparà a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.