Multitudinària inauguració de la mostra de Cabanas Alibau al claustre del Monestir


  • Comparteix:

Una setantena de persones han retut homenatge aquest dijous al vespre al claustre del Monestir a l'artista santcugatenc Francesc Cabanas Alibau a l'inauguració de l'exposició que celebra el centenari del seu naixement. La mostra recull, per ordre cronològic, 25 quadres de la trajectòria de Cabanas que permeten veure la seva evolució tècnica i la seva particular visió dels indrets i paisatges santcugatencs.

La curadora de l'exposició, Conxita Coll, s'ha felicitat per inaugurar l'exposició després d'un parell d'anys de converses i preparació i ha explicat que Cabanas Alibau mostrava la seva visió del món amb un esclat de colors.

Conxita Coll

En Cabanas era un buscador de paisatges que ens comunicava la seva visió del món per mitjà d'un esclat de colors. Era una persona molt honesta i amb una gran passió per la pintura.



Coll ha destacat també com l'artista santcugatenc era capaç de crear l'emoció a l'espectador i fer-li veure els paisatges que ja coneix d'una altra manera.

La filla del pintor, Rosa Maria Cabanas, per la seva banda, ha expressat la seva satisfacció pel gran nombre d'amics i personalitats a l'acte d'inauguració i que han mostrat, ha afirmat Cabanas, la gran estima i respecte que tenien pel seu pare.

Cabanas ha destacat el significat d'aquesta mostra per la família del pintor.

Rosa Maria Cabanas

Aquesta exposició és un honor per la família perquè ell havia pintat el Monestir i ara s'hi exposa la seva obra.



El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha compartit la presentació d'aquesta mostra juntament amb Rosa Maria Cabanas i Conxita Coll, a la que han assistit una setantena de persones.

Xavier Escura ha destacat la figura de Francesc Cabanas Alibau i ha convidat tothom a gaudir d'aquesta exposició que romandrà oberta al públic fins l'1 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.