El quadre més gran de la pintura catalana es restaura a Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge de l'obra (EFE)

Imatge de l'obra (EFE)

'El gran dia de Girona', el quadre més gran de la història de la pintura catalana i espanyola, s'ha traslladat fins a Sant Cugat per a la seva restauració. L'obra de Martí Alsina ha sortit del Museu Nacional d'Art de Catalunya, on estava guardat, i ja es troba al Centre de Restauració de Béns i Mobles de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat, on es farà la intervenció que permetrà retornar-lo a Girona.

L'obra té 5,4 metres d'alçada i gairebé 12 de llarg. Amb aquestes mides es converteix en la pintura més gran de l'Estat espanyol. Es tracta d'un quadre del segle XIX que representa un episodi de la Guerra de la Independència succeït a Girona el 19 de setembre de 1809 i pintat cinc dècades més tard. La pintura destaca per la gran quantitat de personatges que hi apareixen.

Una vegada restaurat s'instal·larà a la nova seu de la Generalitat a Girona. Amb aquest objectiu, els tècnics del MNAC han elaborat un pla d'intervenció per millorar l'estat de la peça, que durant la Guerra Civil es va malmetre després que una bomba caigués al Palau de Belles Arts i permetés l'entrada de l'aigua fins als quadres. Una vegada acaba la guerra, l'obra es va guardar. L'última vegada que es va examinar va ser al principis dels anys 90.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.