Julio García Iglesias guanyador del 17è Concurs de pintura ràpida


  • Comparteix:

Julio García Iglésias ha estat el guanyador del 17è Concurs de pintura ràpida Francesc Cabanas Alibau amb un quadre que retrata la plaça d'Octavià. El segon i tercer premi respectivament han estat per Dolores Vidal i Enric Royo. El premi del quadre que l'any vinent es convertirà en la imatge del concurs ha estat per Pere Falguera.

Al llarg d'aquest diumenge els carrers de Sant Cugat han esdevingut un aparador de quadres on vianants i curiosos s'han apropat per veure retratats diferents indrets de la ciutat. Tot i que aquest any s'ha registrat una caiguda en el nombre d'inscripcions aquesta edició ha arribat als 74 participants i un total de 64 quadres lliurats.

El guanyador ha estat dotat amb un premi de 1.250 euros, seguit per un segon premi de 600 euros i un tercer de 450 euros. L'entrega de premis ha estat presidida pel tinent d'alcalde de cultura, Xavier Escura, que ha valorat aquesta edició.

Xavier Escura

El concurs és una aposta per promoure la creació artística en tots els nivells i generacions. També per retre homenatge a Francesc Cabanas.



El guanyador del concurs d'enguany, Julio García, explica que l'ha interessat a l'hora de pintar el quadre.

Julio García

Em va atreure la plaça perquè era el moment en què sortia el sol. Intento plasmar la llum i la gent caminant. Finalment vaig decidir pintar la plaça.




Aquest any se celebra el centenari del naixement del pintor Francesc Cabanas. La Sala Capitular acull fins l'1de novembre les obres de l'artista santcugatenc. Les 64 peces dels artistes que han participat al concurs es podran visitar fins el 8 de novembre a la Sala d'Exposicions de la Casa de Cultura.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.