Sant Cugat rep una quarantena de joves músics irlandesos

Cultura

Publicat el 27/oct/09 per Nuria Alcala

La regidora de Joventut, Esther Salat, ha rebut aquest dimarts els 39 alumnes de l'Escola de Música de Corda de Jovent Europeu convidats des de Dublín per l'escola Aula de So. Els joves músics han valorat la seva estada com una molt bona experiència per a donar a conèixer les seves tècniques musicals.

El conservatori irlandès l'Escola de Música de Corda de Jovent Europeu basa la seva docència en estimular els infants amb una educació musical basada en els instruments de corda a partir dels dos anys d'edat.

La directora del centre, Maria Kelemen, ha explicat a Cugat.cat quins són els avantatges d'aquest mètode educatiu, implantat fa 21 anys.

Maria Kelemen

En la mesura que siguis capaç de comunicar amb el teu instrument, millor t'obres a altres persones.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els joves músics irlandesos han portat la seva experiència per segon cop a la nostra ciutat. En una rebuda a la sala de plens de l'Ajuntament, els estudiants han ofert diverses peces del seu repertori davant la regidora de Joventut, Esther Salat, el regidor de Cultura, Xavier Escura, i el director d'Aula de So, Martí Marin. Salat ha valorat així l'estada dels alumnes a Sant Cugat, que s'allargarà fins diumenge.

Esther Salat

Tenen un molt bon mètode i sistema d'ensenyament musical. Aquest intercanvi és molt important per la ciutat

Your browser doesn’t support HTML5 audio






De la seva banda, una de les alumnes del centre ha explicat a Cugat.cat quina ha estat la seva experiència a la ciutat.

Aine Madden

Espero poder viatjar molt quan sigui gran i tingui talent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Els estudiants de l'Escola de Música de Corda de Jovent Europeu han ofert aquest dilluns a la tarda una explicació i demostració de la seva tècnica a l'escenari del Teatre la Unió.