'Jo també vaig ser invisible' exposa com els infants també poden ser víctimes de la violència de gènere


  • Comparteix:

Els fills de les dones que pateixen violència de gènere també són víctimes d'aquest fenomen. Ho ha explicat a la nostra ciutat la directora de recerca de la Fundació IReS, Núria Fabra, que coordina l'atenció terapèutica, educativa i psicològica a les mares i els fills afectats. L'entitat ha calculat que a Sant Cugat 308 infants tenen seqüeles físiques, emocionals i de conducta, dels quals 12 nens ja estan en tractament. Per fer visible la problemàtica d'aquest col·lectiu, la fundació IReS ha inaugurat aquest dimarts l'exposició 'Jo també vaig ser invisible' al CAP Sant Cugat.

Els infants no solen ser protagonistes en el context de la violència de gènere. Tot i això, els nens afectats pateixen conseqüències físiques, com trastorns de son i alimentaris, seqüeles emocionals com baixa autoestima, i també de conducta com ara comportaments violents i una manca de capacitat d'aprenentatge.

La Fundació IReS ha engegat a la ciutat el programa Mentories, un projecte que dóna atenció terapèutica, educativa i psicològica a mares i infants víctimes de la violència masclista. El tractament es basa en l'atenció tant individual com grupal de les conseqüències que els ha provocat aquesta violència per superar aquests traumes.

La directora de Recerca, Innovació i Formació de la Fundació IReS, Núria Fabra, explica la incidència d'aquest programa a Sant Cugat.

Núria Fabra

A Sant Cugat estem atenent 12 infants i set mares. És un grup d'infants consolidat que està tenint molt bona evolució.




El projecte es dóna a conèixer a la societat a través de l'exposició itinerant 'Jo també vaig ser invisible', que s'ha presentat aquest dimarts al CAP Sant Cugat. Aquesta iniciativa exposa testimonis víctimes de violència de gènere perquè el públic es pugui fer una idea de la situació que pateix tant l'infant com la mare en aquest context d'inestabilitat emocional.

La regidora de Cooperació, Susanna Pellicer, ha estat present a la inauguració i ha valorat la tasca d'aquesta entitat.

Susanna Pellicer

L'Ajuntament valora la col·laboració entre el CAP i l'IReS, en el tractament especialitzat per recuperar aquests infants.






La iniciativa s'emmarca dins els actes que commemoren el Dia Internacional de la No violència de les dones. L'exposició 'Jo també vaig ser invisible' es traslladarà a la Casa de Cultura el 25 de novembre.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.