El santcugatenc Francesc Orella guanya el Premi Max al millor actor


  • Comparteix:

El santcugatenc Francesc Orella s'ha endut el Premi Max de les Arts Escèniques en la categoria de millor actor. L'espectacle 'París 1940' que arriba al Teatre-auditori el 30 de maig s'ha endut dos premis en la categoria de millor director d'escena per Josep Maria Flotats i millor adaptació teatral.

Francesc Orella segueix recollint reconeixements pel seu paper en el muntatge 'La Caiguda' que es representa al TNC. Recordem que per aquesta mateixa interpretació ja va recollir un premi Butaca.

D'altra banda, 'París 1940', que s'estrena a Catalunya amb la representació a Sant Cugat, també ha rebut dos premis Max de les Arts Escèniques. La versió i la direcció de Josep Maria Flotats ha estat reconeguda com la millor adaptació teatral i també la millor direcció escènica.

Els premis a Orella i Flotats s'han entregat en una de les gales més reivindicatives que es recorden. Van ser constants les referències a la guerra de l'Iraq, la crisi del 'Prestige' i, sobretot, a les actituds censores de la Junta de Galícia i Televisió Espanyola. Flotats no va deixar passar l'ocasió per agrair el críticament el suport que ha rebut per recollir el premi:

Josep Maria Flotats

Vull donar les gràcies a Fraga per haver-nos autoritzar a fer la festa en els seus dominis


Recordem que per primera vegada en els sis anys d'història d'aquests premis, Televisió Espanyola es va negar a retransmetre la gala, un fet que molts han interpretat com un intent de censura. A més, la Xunta va prohibir la seva celebració a Santiago de Compostela i es va haver de traslladar fins a Vigo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.