La Canals Galeria d'Art repassa amb una mostra l'evolució artística a Sant Cugat durant el segle XX


Temes relacionats

La Casa Aymat descentralitza el Museu de la Ciutat i recuperà part de la història de Sant Cugat ( 7/mai/03)

L'artista Josep Grau-Garriga aposta per convertir la Casa Aymat en un centre de recerca sobre el tapís ( 7/mai/03)


  • Comparteix:

Una pintura del Pont de Can Bernet feta per Pere Prat i exposada a la Galeria Canals dins la mostra 'L'art del segle XX a Sant Cugat, 1900-2000'

Una pintura del Pont de Can Bernet feta per Pere Prat i exposada a la Galeria Canals dins la mostra 'L'art del segle XX a Sant Cugat, 1900-2000'

La Canals Galeria d'Art és l'escenari de la primera part de la mostra 'L'art del segle XX a Sant Cugat, 1900-2000'. L'exposició recull l'obra d'artistes santcugatencs i de pintors que han passat per la nostra ciutat. D'entre els artistes que exposen a la Canals destaquen Grau-Garriga, Sergi Barnils, Picasso i Joan Tortosa. La segona part de l'exposició es pot veure a la Casa Aymat.

En aquesta mostra, que es podrà veure durant dos mesos, s'hi poden trobar obres mai exposades que són fruit d'un exhaustiu treball de recerca. S'hi recullen treballs de diversos gèneres com ara pintura, escultura i tapissos que ens acostaran a la intensa vida artística d'èpoques passades a la nostra ciutat. Les obres més significatives són la pintura de principis de segle de Pere Prat i els tapissos de Picasso i Guinovart que s'exhibeixen al públic per primera vegada. Lluís Recoder es referia a aquests artistes amb aquestes paraules.

Lluís Recoder

Els artistes que aquí exposen són persones que han contribuït a fer realitat l'eslogan de 'Sant Cugat Terra d'Artistes'


Així mateix, durant l'acte, s'ha fet especial èmfasi en la tasca duta a terme per Josep Canals per potenciar la vida artística de Sant Cugat i per dur a terme iniciatives com aquesta. La inauguració també va comptar amb la presència del crític d'art Arnau Puig qui va recalcar la importància de l'art a la nostra ciutat i va fer una crida a l'alcalde perquè des de l'ajuntament es faciliti la feina als artistes.

Arnau Puig

Les autoritats el que han de fer és facilitar la tasca dels artistes


La mostra es podrà veure fins el 30 de juny a la Canals Galeria d'Art, coincidint amb la celebració de La Nit de l'Art i de la Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.