Noa: 'Estic orgullosa de representar la majoria dels pobles israelià i palestí, que volen la pau'

Noa actuarà al Teatre-Auditori dijous

Cultura

Publicat el 25/nov/09 per Miquel Herrada

La cantant israeliana Noa, que actua aquest dijous al Teatre-Auditori, es ratifica en la seva condemna a Hamas i lamenta que s'hagin manipulat les seves paraules sobre l'actuació d'Israel a Gaza. En una entrevista a 'El món a Rac-1', Noa ha dit que se sent orgullosa de representar la majoria dels pobles israelià i palestí, que volen la pau, i ha criticat als que només entenen la realitat en 'blanc o negre'.

Noa ha reconegut que el boicot a la seva actuació de la Diada Nacional a Barcelona va ser una situació molt difícil per a ella i ha dit que els protagonistes de la protesta no són propalestins, perquè no defensen el diàleg i la pau.

En una entrevista a 'El món a Rac-1' aquest dimecres, la cantant israeliana ha reiterat la seva condemna a Hamas, que governa a Gaza, i ha lamentat que les seves paraules sobre l'ofensiva d'Israel a la franja s'hagin manipulat per part dels que només veuen la realitat 'en blanc o negre'.

Noa

Encara subscric les meves paraules sobre Hamas. Lamento la propaganda i hipocresia, que veu les coses en blanc i negre.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Noa s'ha definit com una defensora de la pau i el diàleg entre Israel i Palestina. Segons la cantant, la seva posició coincideix amb la de la majoria dels pobles israelià i palestí.

Noa

Jo sempre he dit el que penso. Estic orgullosa de representar la majoria del poble d'Israel i de Palestina, que volen la pau.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La cantant ofereix aquesta tarda a Sant Cugat una xerrada en el marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. L'acte començarà a les vuit al 'Sant Cugat Hotel & Restaurante'. Demà, dijous, Noa pujarà a l'escenari del Teatre-Auditori per presentar el seu disc 'Genes and jeans'. Alguns col·lectius de la ciutat, com el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), han convocat una concentració a les portes del teatre en protesta per les postures de Noa, que qualifiquen de sionistes.