Xavier Bosch, premi Sant Jordi 2009


  • Comparteix:

L'escriptor i periodista santcugatenc Xavier Bosch

L'escriptor i periodista santcugatenc Xavier Bosch

El periodista santcugatenc Xavier Bosch ha guanyat el Premi Sant Jordi de novel·la amb l'obra 'Se sabrà tot'. L'autor ha rebut el guardó, que està dotat en 60.000 euros, durant la 59a Nit de Santa Llúcia que s'ha celebrat aquest divendres a Terrassa. L'obra de Bosch és una història contemporània on es qüestiona la falta de llibertat dels periodistes i on l'escriptor reflecteix les tensions del món de la comunicació.

'Se sabrà tot' és la història d'un periodista que es veu atrapat en la xarxa d'interessos de l'editor del diari on treballa. El tràfic d'influències, el terrorisme i la corrupció són els pilars de l'obra, que transcorre en la Barcelona contemporània i on es retraten situacions d'indigència moral que obliguen al protagonista a dimitir.

L'escriptor santcugatenc Xavier Bosch ha explicat en declaracions a Cugat.cat que la seva obra no té una voluntat moralitzadora, sinó que vol entretenir el lector.

Xavier Bosch

Tenim una veritat emmanillada. Hem de recórrer a la literatura per explicar allò que no podem dir. És una obra literària de ficció i entreteniment.




L'obra de Xavier Bosch ha estat qualificada com un 'roman à clef', és a dir, una obra de ficció que explica fets reals amb molt poca transformació literària. L'autor i exdirector del diari 'Avui' ha dit que el relat vol reflectir les tensions del món de la comunicació i que, tot i que és una narració fictícia, s'acosta molt a la realitat.

La 59a Nit de Santa Llúcia també ha reconegut les obres de l'escriptora Mònika Zgustova, que ha guanyat el Premi Mercè Rodoreda, i Carles Camps Mundó, que ha rebut el Premi Carles Riba pel seu poemari 'La mort i la paraula'.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.