La revisió de Portaceli del clàssic 'Ricard II' arriba avui al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Un pàrquing és l'escenari principal de la revisió del clàssic shakespearià 'Ricard II' de la directora Carme Portaceli, que es podrà veure aquesta nit al Teatre-Auditori. El dilema entre la moral i l'acció humana centren el muntatge, que narra la lluita per recuperar poder del monarca anglès després de ser destronat.

La directora Carme Portaceli porta al nostre segle l'obra 'Ricard II', escrita per William Shakespeare l'any 1595. L'acció queda emmarcada en un pàrquing i està portada a escena per uns personatges que representen un rol dins de la societat.

N'ha parlat a Cugat.cat la directora de l'obra, Carme Portaceli.

Carme Portaceli

Els actors representen els seus personatges a partir d'un rol, per exemple el rol del confident del mandatari.



L'adaptació actual de l'obra respon, segons Portaceli, al mecanisme de Shakespeare de reflectir en les seves obres esdeveniments i personatges contemporanis a la seva època.

Carme Portaceli

Shakespeare feia servir els noms dels monarques i polítics de la seva època per parlar del que ell volia, però no tenia tanta cura de la història en sentit estricte.






La particular versió de l'obra arriba al Teatre-Auditori a partir de les deu de la nit, amb una durada d'una hora i 45 minuts sense intermedi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.