2005: Mor la soprano Victòria dels Àngels, molt vinculada a la ciutat


  • Comparteix:

El 15 de gener de 2005, mor a Barcelona als 81 anys Victòria dels Àngels, una de les sopranos més internacionals i vinculada a Sant Cugat a través de l'Escola Municipal de Música que porta el seu nom. La soprano va residir els darrers anys de la seva vida a Sant Cugat.

Victòria dels Àngels, nascuda l'1 de novembre del 1923 a Barcelona, va ser una de les més prestigioses sopranos espanyoles de la segona meitat del segle XX. Va debutar al Liceu l'any 1945 amb 'Les noces de Figaro' i en la seva llarga carrera ha interpretat obres com el 'Faust' de Gounoud i 'La vida breve' de Manuel de Falla, entre moltes altres. Tot i que es va retirar de l'òpera l'any 1979, va continuar en actiu oferint recitals a tot el món.

La seva vinculació amb la nostra ciutat ha estat especialment important en els últims anys. I és que la soprano no només va escollir Sant Cugat per passar-hi els darrers anys de la seva vida, sinó que també va participar en la inauguració del Teatre-Auditori el novembre de 1993, i mantenia una activa relació amb l'Escola Municipal de Música que porta el seu nom.

De fet el seu darrer acte públic va ser al novembre del 2003 a la nostra ciutat amb motiu de la celebració dels 25 anys de l'Escola Municipal de Música i dels 80 anys de la cantant, un acte on hi van assistir diferents personalitats, entre elles el director general del Gran Teatre del Liceu, Josep Caminal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.