Milers de santcugatencs mantenen viu el passat rural de Sant Cugat amb la celebració de Sant Antoni Abat


  • Comparteix:

El patró dels animals domèstics ha recorregut
els principals carrers de Sant Cugat

El patró dels animals domèstics ha recorregut els principals carrers de Sant Cugat

Les celebracions de Sant Antoni Abat han fet reviure aquest diumenge el passat rural de la ciutat. Milers de santcugatencs han seguit la cavalcada dels Tres Tombs i han beneït els seus animals domèstics el dia del seu patró. Enguany, el Rotary Club ha estat l'encarregat de portar la bandera de la festivitat, que també ha comptat amb la missa solemne. Tot i la pluja i el fred, la tradició ha pesat més pels santcugatencs que han omplert els carrers del centre de la ciutat. Mira aquest reportatge a Cugat tv

De bon matí, Sant Cugat s'ha llevat amb pluja, però això no ha estat un impediment perquè milers de santcugatencs acompanyessin la rua dels Tres Tombs, que ha recorregut els principals carrers de la ciutat. Un cop més, el poble ha seguit la tradició i ha portat els seus animals domèstics a beneir.

Alguns dels santcugatencs que han mantingut la tradició expliquen les seves impressions.

Santcugatencs

Cada any venim per beneir el gos. / No m'esperava que hi hagués tanta gent. / Les tradicions s'han de mantenir, són maques.



Animals i carruatges han recordat el passat rural de la ciutat, que enguany ha encapçat el Rotary Club. L'entitat ha estat l'encarregada de portar l'emblema de Sant Antoni Abat. El president del Rotary Club, Carlos Barenguà, rebia així la bandera.

Carlos Barenguà

És un plaer i un honor per al Rotary Club. Sobretot per la seva component històrica, social i tradicional.



L'alcalde, Lluís Recoder, que ha rebut a la comitiva a la plaça de Barcelona, també ha destacat l'origen de la celebració, per la seva defensa dels animals i com a record de la història de Sant Cugat.

Lluís Recoder

És una tradició de l'època on la gran majoria de la població vivia de la terra. Serveix per rememorar el passat i mostrar el nostre respecte als animals.




Els Tres Tombs han comptat amb una trentena de genets i una vintena de carros, a més del nombrós públic. La secretària de la comissió de festes de Sant Antoni Abat, Rosa Díaz, ha reconegut que cada vegada és més difícil organitzar la celebració, però que és necessari per donar a conèixer el passat de la ciutat als nous residents.

Rosa Díaz

Aquest poble abans era un poble agrícola que ha perdut els camps. És per preservar els origens i donar a conèixer la història de Sant Cugat.




La cavalcada dels Tres Tombs i la benedicció dels animals, dos dels actes que conformen la celebració de Sant Antoni Abat, es realitzen a la ciutat des de fa més de 130 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.