Vilajoana inaugura el nou Centre de Restauració i diu que aquest equipament millora Sant Cugat i Catalunya


  • Comparteix:

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, ha descobert una placa de la inauguració del nou Centre  de Restauració de Béns Mobles

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, ha descobert una placa de la inauguració del nou Centre de Restauració de Béns Mobles

El Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat ha estrenat nova seu a Valldoreix, en un nou recinte que, amb un cost de cinc milions d’euros, duplica la superfície de les anteriors instal·lacions. La seva marxa de la primera planta del Monestir, on s’estava des del 1980, ha permès aprofitar aquest espai per fer realitat el Museu de la Ciutat. El conseller de Cultura Jordi Vilajoana ha destacat que amb el trasllat en surt guanyant Sant Cugat, però també el conjunt del país.

Amb una superfície de quatre mil metres quadrats, la nova seu del Centre de Restauració de Béns Mobles, a Valldoreix, compta dels serveis i les tècniques més avançades en restauració i pretén convertir-se en un referent a nivell europeu.
La seva marxa del Monestir deixa dos mil metres quadrats que s’han convertit en la seu més emblemàtica del nou Museu de la ciutat. El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, ha destacat que amb el trasllat en surt guanyant Sant Cugat, però també el conjunt del país:

Jordi Vilajoana

Sant Cugat ha sortit guanyant i a la vegada tot el país


El Centre, que l’any passat va realitzar 1.200 restauracions de peces de tot el país, vol obrir les seves portes a investigadors i convertir-se, alhora, en un centre de documentació del total de béns restaurats en aquests 23 anys d’història.

El seu trasllat era un desig exprés de l'alcalde que volia alliberar el Monestir per edificar-hi el Museu. Lluís Recoder ha agraït la comprensió i col·laboració que el departament de Cultura ha donat per fer realitat el projecte en només un any i mig:

Lluís Recoder

Era bàsic per a nosaltres poder traslladar el Centre de Restauració i que a la vegada aquest equipament no marxès de casa nostra


Entre els nous equipaments, la nova seu inclou un laboratori, una sala d'actes, i magatzems pel Servei d'Arqueologia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.