Finalitzen els treballs de rehabilitació de l'ermita de Sant Adjutori i del forn ibèric


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder observa com ha quedat l'ermita un cop acabats els treballs de rehabilitació

L'alcalde Recoder observa com ha quedat l'ermita un cop acabats els treballs de rehabilitació

Les obres de protecció i rehabilitació de l'ermita i el forn ibèric de Sant Adjutori han arribat al seu punt final. D'aquesta manera, aquests dos elements del patrimoni cultural del municipi, situats enmig de la serra de Collserola, podran integrar-se d'aquí a uns mesos al museu de la ciutat com a noves subseus.

Les obres de rehabilitació i protecció, tant de l'ermita com del forn de Sant Adjutori, han estat possibles gràcies al conveni signat entre l'Ajuntament i les germanes Pila, propietàries del terreny, així com pel conveni amb la Diputació de Barcelona, responsable del projecte tècnic.
Les obres, que han permès assegurar la conservació de les restes, restaurar-les i protegir-les dels agents meteorològics i dels possibles actes vandàlics, han costat en total uns 175.000 euros.
Per l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, la ciutat recupera ara un important patrimoni que quedarà ara per la posteritat.

Lluís Recoder

Amb aquesta construcció que s'ha fet el forn queda protegit i esperem que d'aquesta manera es pugui preservar durant molt de temps


Pel que fa a la musealització de forn i l'ermita, la directora del projecte del Museu de la Ciutat, Àngels Solé, ha explicat que s completarà al llarg d'aquest any i que consistirà en explicar 'in situ' aquests dos elements patrimonials.

Àngels Solé

Caldrà fer una musealització molt minimalista


L'ermita de Sant Adjutori data de principis del segle X, amb posteriors reformes i ampliacions. Pel que fa al forn, encara es desconeixen els seus orígens i les restes de ceràmica trobades fins ara no han fet possible establir una cronologia exacta. Tots dos jaciments estan situats al Camí de Sant Cugat a Can Borrell i estan declarats Béns Culturals d'Interés Local i formen part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.