Les transparències de l'exposició 'Vidre' critiquen la fragilitat de la cultura vidriera


  • Comparteix:

La mostra es pot veure fins el 31 de gener a l'Espai Lluís Ribas

La mostra es pot veure fins el 31 de gener a l'Espai Lluís Ribas

Les peces transparents de l'artista Rosa Picó serveixen per reivindicar la cultura vidriera al món de l'art espanyol. La mestra vidriera ha acompanyat aquest dissabte una vintena d'assistents per la seva exposició 'Vidre', situada a l'Espai Lluís Ribas,on ha explicat l'origen i el sentit de les obres que formen la mostra. Durant la visita, Picó ha especificat com s'han elaborat les figures i ha dit que les característiques del vidre conviden l'artista a ser transparent.

La mostra 'Vidre' compta amb 15 peces de formes i colors molt diferents, però amb la característica comuna de la transparència del vidre. La mestra vidriera ha emprat la tècnica del vidre bufat per modelar les peces, que després ha gravat amb esmalt.

Rosa Picó, que és professora de l'Escola d'Arts i Oficis de la Diputació, ha explicat a Cugat.cat que el vidre és un material d'una gran bellesa que convida l'artista a ser transparent.

Rosa Picó

Jo faig obra en vidre. És difícil i dur però és l'obra més preciosa que pot fer un artista. Convida a l'artista a ser transparent.




Picó també ha lamentat que a l'Estat espanyol no hi hagi grans col·leccionistes de vidre, un fet que atribueix a la poca promoció de la cultura vidriera. Tot i això, es mostra molt satisfeta per l'acollida que ha tingut l'exposició a Sant Cugat i pel 'dinamisme que hi ha a la ciutat en l'àmbit artístic'. La mostra es podrà veure fins el 31 de gener a l'Espai Lluís Ribas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.