Els cinemes de la ciutat tancaran dilluns per boicotejar la Llei de cinema

Cinemes Cinesa de Sant Cugat

Cultura

Publicat el 28/gen/10 per Anna Berenguer

Les sales de cinema de Sant Cugat tancaran les portes dilluns en protesta per la Llei del cinema català. La mobilització, impulsada pel Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, servirà per denunciar el canvi legislatiu que farà que les distribuïdores ofereixin el 50% de les còpies en versió catalana.

Cinesa i Yelmo Cineplex, els dos complexos d'exhibició de cinema a la ciutat, secundaran la protesta de l'1 de febrer. La decisió del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya s'ha pres després de la presentació d'un estudi encarregat pel propi sector que ha posat de manifest la difícil situació econòmica de les empreses exhibidores a Catalunya.

El document, a càrrec del professor titular d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona (UB), Josep Maria Gay, evidencia la caiguda del 10'5% de la rendibilitat de les sales en els darrers anys. Amb les dades a la mà, Gay assegura que 'és evident que la Llei del cinema de Catalunya serà la seva sentència de mort'.

La protesta coincideix amb la celebració dels Premis Gaudí atorgats per l'Acadèmia de Cinema Català. Tot i això, el director del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, assegura que la convocatòria no té la intenció de boicotejar els guardons.