Recta final de la restauració d''El gran dia de Girona' al Centre de Béns Mobles


Temes relacionats

El Centre de Restauració de Béns Mobles situat a la ciutat restaurarà una obra destacada del segle XIX (26/jun/09)


  • Comparteix:

El projecte de restauració del quadre 'El gran dia de Girona', que s'està duent a terme al Centre de Restauració de Béns Mobles, ubicat a Valldoreix, entra a la fase final. La tela, obra de Ramon Martí Alsina, s'està sotmetent des del setembre a una restauració integral. Un cop reparats els esquinçaments i netejada la pintura, l'obra tornarà a Girona a l'abril. Els treballs es desenvolupen gràcies a un conveni entre la Generalitat, Caixa Girona i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

Les tasques de restauració a Valldoreix se centren en les diferents capes pictòriques del quadre, que ja es troba en posició vertical. La peça, de 50 metres quadrats i més de 350 quilos de pes, és una de les més destacades de l'art català del segle XIX i representa un episodi de la Guerra de la Independència a Girona. Tot i que l'obra no està datada, es considera que es va començar abans del 1865.

El MNAC dirigeix el projecte de restauració. La cap d'aquesta àrea del museu, Mireia Mestre, ha explicat en què consisteix la intervenció.

Mireia Mestre

Uns estrips considerables travessaven la tela. S'han intervingut amb microcirurgia i una espècie de grapa per consolidar la tela.



El subdirector general de Museus del govern, Daniel Solé, ha destacat que amb aquest procés s'intenta reanimar la pintura perquè recuperi al màxim els seus signes vitals.

Daniel Solé

És com un pacient que va entrar malferit. Ara estem intentant reanimar la pintura perquè recuperi els seus signes vitals.



El delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, ha visitat aquest dimarts la pintura al centre de la nostra ciutat acompanyat de la directora del MNAC, Maite Ocaña.

Les últimes tasques d'instal·lació del quadre es faran a partir de l'abril directament a l'auditori Josep Irla de Girona, on l'obra s'establirà definitivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.