Sant Cugat acollirà més sardanes que mai aquest 2010


  • Comparteix:

Una trentena de persones han ballat sardanes.

Una trentena de persones han ballat sardanes.

L'Entitat Sardanista vol ampliar l'oferta d'edicions anteriors i oferir una programació de 'primera línia'. Un repte que l'associació ja ha començat amb una actuació aquest diumenge a la plaça d'Octavià, a càrrec de la Cobla Marinada de Badalona. Una trentena de persones s'han animat a engegar una ballada al ritme de peces tan conegudes com 'El pati de la badia', 'La Sardana del vailet' i '50 anys de passió'.

La ballada de sardanes d'aquest diumenge ha coincidit amb l'acreditació de la Sardana com un dels deu tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra. Aquest reconeixement l'atorga l'entitat Capital de la Cultura Catalana amb l'objectiu de divulgar i salvaguardar les diferents expressions patrimonials de la cultura catalana.

El president de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Josep Miró, ha destacat les principals novetats que han preparat per aquest 2010.

Josep Miró

Hem augmentat les ballades, hi haurà mesos en què farem tres actes, com per Festa Major. És una programació de primera línia.




Miró també ha explicat els objectius que es marquen com a entitat a curt i a llarg termini.

Josep Miró

Volem portar una exhibició de colles sardanistes a la plaça d'Octavià de cara a l'any vinent. I a llarg termini, que Sant Cugat sigui ciutat pubilla.




Tot i que l'associació ha organitzat una mitja de dues actuacions mensuals, per les cites més destacades s'ampliarà el volum d'activitats. Per Festa Major, per exemple, augmentaran les ballades d'una a tres, com també passarà al setembre pel 35è Aplec que s'emplaçarà al Jardins del Monestir i que comptarà amb la participació de les cobles Mediterrània, Principal del Llobregat, Jovenívola de Sabadell i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

La propera cita sardanista a la ciutat serà el proper 3 de març a l'ermita de Sant Medir, on interpretaran, com ja és habitual, tres sardanes al matí i tres més a la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.