El documental de ficció 'Expulsats: la tragèdia dels moriscos' rescata un fet històric oblidat


  • Comparteix:

José María Perceval presenta el documental

José María Perceval presenta el documental

El documental de ficció 'Expulsats: la tragèdia dels moriscos' s'ha presentat aquest divendres a la Casa de Cultura de la mà del col·laborador de la Unipau, José María Perceval. La pel·lícula, centrada en l'any 1609, escenifica el drama que va suposar l'expulsió de 300.000 persones dels regnes d'Espanya per ser descendents de musulmans. El projecte, protagonitzat per Pablo Derqui, Fernando Guillen i Pablo Rivero, posa sobre la taula un fet històric oblidat.

La 'Casa Árabe' ha trigat dos anys a enllestir aquest documental que ha comptat amb la col·laboració d'un centenar d'experts entre guionsites, historiadors i professionals de la comunicació. La presentació del film ha anat acompanyada de la projecció del documental de ficció i una xerrada al voltant del tema de l'expulsió dels moriscos, una època històrica poc coneguda pels ciutadans.

Així ho ha manifestat el col·laborador de la Unipau i coordinador del grup d'assessors científics al film, José María Perceval.

José María Perceval

És un tema ocult que està totalment oblidat. 300.000 persones van ser expulsades en tres anys.


Perceval també ha remarcat que 'Expulsats: la tragèdia dels moriscos' permet extrapolar als nostres dies una reflexió com és el comportament de l'ésser humà vers l'altre.


José María Perceval

El film dóna l'oportunitat de reflexionar sobre el nostre comportament davant els demés.



TV3, TVE, Arte, History Channel, Al-Jazira i Canal Aragó, han estat els mitjans de comunicació que han adquirit els drets d'emissió. Una trentena de santcugatencs han assistit a la presentació d'aquest documental que va comptar amb 18 versions de guió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.