Seleccionades les 11 obres que formaran part de la 17a Biennal d'Art Contemporani


Temes relacionats

Oberta la convocatòria de la 17a Biennal d'Art Contemporani (22/oct/09)

Nou artistes formaran part de la 16a Biennal d'Art Contemporani ( 8/feb/08)

Onze artistes d'entre 21 i 30 anys participen a la XV Biennal d'Art Contemporani, que s'inaugura dijous (19/abr/06)


  • Comparteix:

El jurat de la 17a Biennal d'Art Contemporani Català ha seleccionat aquest dimarts les 11 obres que formaran part de la mostra. L'organització del certamen ha rebut més d'un centenar de treballs de joves artistes entre fotografia, pintura, escultures i videoart. L'exposició de les obres, que començarà a l'abril a Sant Cugat, s'allargarà fins a finals del 2011 i visitarà diverses poblacions catalanes.

El jurat de la 17a Biennal d'Art Contemporani Català, impulsada per la Canals Galeria d'Art i el Museu de Sant Cugat, el formen un crític d'art, un historiador d'art, el vicedegà de Cultura de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, un artista plàstic i visual, i el director del Museu.

Aquest últim, Lluís Campins, ha destacat que el nivell de les 120 obres presentades és elevat.

Lluís Campins

El nivell és bo, és alt en aspectes tècnics, conceptuals i artístics. No triem una quantitat d'artistes, sinó els artistes que aporten un nivell apropiat.



L'historiador d'art i coordinador del Centre d'Art La Panera de Lleida, Antoni Jové, ha remarcat els criteris de selecció de les obres que formaran part de la Biennal.

Antoni Jové

Valorem l'experimentació, el risc i la tècnica. Hi ha molts factors. Hi ha obres que t'entren en un primer moment.



Finalment, pel crític d'art i comissari independent, Àlex Mitrani, la Biennal d'Art Contemporani Català té una doble funció a la societat.

Àlex Mitrani

La Biennal té una doble funció. Primer, donar suport als artistes joves, i segon, donar al públic l'oportunitat de conèixer què fan els artistes joves.



La Biennal d'Art Contemporani començarà el seu recorregut a Sant Cugat a l'abril. Després visitarà fins al desembre de 2011 Cambrils, Mollet, Rubí, Reus, Vilafranca del Penedés, Olesa de Montserrat i Lleida, entre d'altres ciutats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.