El director de l'ANC, Josep Maria Sans Travé, ha estat nomenat director general del Patrimoni Cultural


  • Comparteix:

Josep Maria Sans Travé va ser nomenat director de l'Arxiu Nacional de Catalunya l'any 1992

Josep Maria Sans Travé va ser nomenat director de l'Arxiu Nacional de Catalunya l'any 1992

El director de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) Josep Maria Sans Travé ha estat nomenat director general del Patrimoni Cultural. Sans Travé, substitueix en el càrrec a Marc Mayer, que el passat 13 de maig va ser nomenat director del Centre de la Generalitat de Catalunya a Roma.

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, ha fet oficial aquest nomenament. Josep Maria Sans Travé és llicenciat en Història i porta a les seves esquenes una llarga trajectòria professional. Sans Travé ha centrat la seva carrera en dues direccions: l'arxivística i la docent. En la seva vessant com a historiador s'ha centrat en quatre línies: els ordres militars, el Notariat a Catalunya, la Generalitat i diversos aspectes referents a la seva comarca, la Conca de Barberà.

L'any 1980 es va fer càrrec del servei d'Arxius del Departament de Cultura, tasca que va deixar el 1992 per dirigir l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat. A més, des del 1999, és professor d'Història Medieval a la Universitat Internacional de Catalunya.

Sans Travé és coautor del llibre 'Els papers de Salamanca. Història d'un botí de guerra' i de 'Col·lecció Diplomàtica de la Casa del Temple de Barberà 945-1212'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.