Passat i futur del Grup Mediterrània convergeixen en l'homenatge al coreògraf Salvador Mel·lo


  • Comparteix:

Una de les exhibicions del Grup Mediterrània

Una de les exhibicions del Grup Mediterrània

El Grup Mediterrània continua amb la celebració del seu 15è aniversari amb la mirada posada en promocionar les danses tradicionals i la seva evolució cap a noves formes d'expressió. Dos objectius que compartia el coreògraf Salvador Mel·lo, al qual l'entitat ha homenatjat aquest dissabte amb la projecció d'un documental i una xerrada entorn la seva figura.

'Salvador Mel·lo: la tradició feta espectacle' és el documental que aquest dissabte ha acollit l'espai Terra Dolça amb una doble intenció. Per un banda, recordar la figura d'aquest coreògraf que va instaurar un punt d'inflexió en les danses tradicionals, i per l'altra, fer balanç dels 15 anys d'història del Grup Mediterrània.

La historiadora Mercè Colomer; l'exdansaire de l'Esbart Verdaguer, Albert Schiaffino; l'escriptor Jordi Lara i la presentadora de TV3 i exdansaire del Grup Mediterrània, Montse Soto, han estat els encarregats d'apropar la vida i obra de Mel·lo amb una taula rodona.

Una de les directores del Grup Mediterrània, Marta Canas, recorda la figura de Mel·lo i la seva aportació a l'entitat santcugatenca.

Marta Canas

Salvador Mel·lo ha estat el millor coreògraf d'esbarts. El Grup Mediterrània va néixer per recuperar les seves coreografies.


En aquest sentit, el Grup Mediterrània ha agafat el testimoni de Mel·lo en la modernització de les danses tradicionals.

Marta Canas

Des de fa uns anys estem intentant seguir la línia de Mel·lo i hem creat coreografies noves. Seguim la tendència de Mel·lo, però amb una evolució.





Els actes de celebració del 15è aniversari continuaran amb una festa infantil, un intercanvi amb un grup mallorquí i un acte de cloenda després d'estiu que comptarà amb sorpreses i exballadors de l'entitat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.