'Sota la capa del cel' reproduirà la concessió de la butlla papal els propers 13, 14 i 15 de juny al Claustre


  • Comparteix:

Imatge del cartell de 'Sota la capa del cel'

Imatge del cartell de 'Sota la capa del cel'

Vint actors procedents de tots els grups teatrals de la ciutat, sota la direcció de Tetrateatre, reviuran els proper cap de setmana la concessió de la butlla papal al Monestir. Es tracta de la representació teatral de 'Sota la capa del cel', l'últim dels actes de l'Any del Mil·lenari que es va posposar en el calendari per poder aprofitar el Claustre com escenografia teatral.

El Claustre del Monestir retrocedirà mil anys en el temps per acollir la representació de 'Sota la capa del cel', una història on realitat i ficció es donen de la mà. L'obra, que ha aconseguit aplegar actors de tots els grups teatrals de la ciutat, sap combinar, a més, un argument local amb una història de país, tal i com explica la directora teatral, Dolors Vilarasau:

Dolors Vilarasau

Explica com el comte de Barcelona demana el regnat i no se li concedeix. En cas, contrai, Catalunya, avui seria una altra cosa. Explica la nostra història com a país


El muntatge, que s'havia de representar el mes de març, s'ha posposat per poder aprofitar el Claustre com escenari i, d'aquesta manera, es convertirà en un element argumental més. Vestits d'època, falconers i personatges històrics es fusionen en una barreja perfecta d'humor i rigor històric. Segons un dels autors del text, Gerard Vázquez, s'ha volgut trencar la solemnitat de l'argument:

Gerard Vázquez

Vam afegir detalls de més acció i ha quedat una barerja entre una estructura d'oratori però amb acció a dins


'Sota la capa del cel', que es representarà els dies 13,14 i 15 de juny, explica com l'abat Odó va a Roma per aconseguir la butlla que confirmi les propietats del Monestir mentre que el comte de Barcelona pretén aconseguir ser regnat.
Les entrades, que es poden adquirir una hora abans de cada representació, tenen un preu de 5 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.