La 'Carmen' més cinematogràfica sorprèn el públic per la seva particular posada en escena


  • Comparteix:

Un fragment de 'Carmen'

Un fragment de 'Carmen'

Una 'Carmen' ambientada en els rodatges de Hollywood dels anys 50 ha convençut el públic del Teatre-Auditori aquest divendres per la seva original posada en escena. L'òpera, a càrrec de l'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell, ha ofert una versió de 'Carmen' que ha apostat per jugar amb la metateatralitat de l'obra. L'espectador ha estat partícep d'aquest joc gràcies a la posada en escena que ha combinat l'òpera més clàssica amb una recreació de l'artifici del setè art. Mira aquesta entrevista a Cugat tv

'Carmen', una de les òperes franceses més representades arreu del món, ha aterrat al Teatre-Auditori amb una posada en escena particular a càrrec de Carles Ortiz que ha apostat per unir el cinema i l'òpera. El triangle amorós que ha provocat l'odi i la gelosia entre tres dels protagonistes s'ha vist subratllat pel joc de la metateatralitat. La protagonista, Carmen, no s'ha escapat del tràgic final que ha esdevingut per partida doble, pel personatge i per l'actriu que li dóna vida a la pantalla.

El muntatge ha convidat l'espectador en forma de voyeur a endinsar-se en el procés de gravació de 'Carmen' i aquest ha estat, precisament, el tret més destacat pels assistents.

Espectadors

Trobo que aquesta Carmen és molt original. / Ella m'ha agradat força. / Destaco la uniformitat i l'equilibri de tot.


Amb aquesta producció, ja seran sis les 'Carmen' que l'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell hagi portat als escenaris. La seva directora, Mirna Lacambra, ha destacat què té d'especial aquesta nova versió.

Mirna Lacambra

Hem volgut fer una 'Carmen' diferent. El que s'allunya més de les altres produccions és l'últim acte on tots van a veure l'estrena del film.


La producció ha comptat amb el director d'orquestra, Elio Orciuolo, i el director del cor, Daniel Martínez Gil de Tejada. Entre el repartiment d'intèrprets també ha destacat la santcugatenca Júlia Farrés-Llongueras. 'Carmen' viatjarà ara a ciutats com Figueres, Lleida, Terrassa i Girona. L'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell tornarà al Teatre-Auditori al maig per oferir 'Cosi fan tute' de Mozart.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.