Antoni Dalmau: 'Les tradicions estan sotmeses a constants transformacions però no perillen'


  • Comparteix:

L'escriptor i polític Antoni Dalmau afirma que les tradicions nacionals canvien constantment a causa de les influències exteriors, però que això no implica una pèrdua de la identitat catalana. Tot i això, Dalmau defensa que cal lluitar perquè no es perdin les tradicions sense rebutjar els elements que les transformen. Amb aquestes idees, l'escriptor ha tancat aquest dimarts el cicle de conferències 'Símbols nacionals i lluita per la identitat', organitzat per Òmnium Cultural, que ha portat al Museu de Sant Cugat les ponències de quatre experts sobre els símbols identitaris catalans.

Tot i que segons l'escriptor les tradicions no estan lliures del perill de desaparèixer, Antoni Dalmau no veu amb pessimisme la situació actual dels símbols identitaris de Catalunya. La manera de celebrar el Nadal, el Carnestoltes i Sant Joan són alguns exemples que mostren la pervivència d'aquestes festes i el fort impacte que tenen en la societat. En la xerrada 'Les tradicions, signes identitaris d'un país', Dalmau ha explicat que l'evolució de les tradicions pot comportar que algunes s'abandonin, però que alhora n'apareguin de noves.

L'escriptor i polític, Antoni Dalmau, ha explicat que les tradicions catalanes estan sotmeses a influències exteriors però que tenen la seva personalitat pròpia i reforcen la identitat nacional.

Antoni Dalmau

Catalunya és un país molt ric de tradicions. Estan subjectes a les influències de fora, però tenen la seva personalitat i ens ajuden a ser catalans.




La immigració, l'increment de la difusió dels mitjans de comunicació i la globalització són alguns elements que influeixen directament en les tradicions i les fan canviar, un fenomen que Dalmau no veu amb mals ulls. L'escriptor, però, defensa que cal tenir una posició activa i bel·ligerant per defensar el patrimoni identitari de Catalunya. La conferència de Dalmau ha posat punt final al cicle 'Símbols nacionals i lluita per la identitat', que ha comptat amb les ponències de l'historiador Borja de Riquer, el professor Albert Balcells i l'heraldista Armand de Fluvià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.