El crític de cinema Àngel Comas repassa la història del cinema en català en un llibre


  • Comparteix:

Àngel Comas és l'autor de l'obra 'Vint anys d'història del cinema a Catalunya (1990-2009)'

Àngel Comas és l'autor de l'obra 'Vint anys d'història del cinema a Catalunya (1990-2009)'

El crític de cinema i programador del Cicle Cinema d'Autor, el santcugatenc Àngel Comas, presenta avui a Barcelona el seu llibre 'Vint anys d'història del cinema a Catalunya (1990-2009)'. L'acte, organitzat per l'Acadèmia del Cinema Català i Laertes editorial, comptarà amb la presència del director de l'acadèmia, l'actor Joel Joan, i de l'autor del pròleg del llibre, Josep Maria Caparrós. La presentació serà a seu social de la SGAE.

L'obra, 'Vint anys d'història del cinema a Catalunya (1990-2009)', repassa els trets fonamentals que han afectat el cinema català en els darrers 20 anys, els seus autors i les seves obres. En el llibre també s'hi podrà trobar un recorregut pels premis que s'han lliurat a pel·lícules catalanes, les tendències del nou cinema a Catalunya i les fitxes de totes les pel·lícules de producció catalana. Comas parla d'una dificultat de fer cinema en un entorn on es confonen art i indústria, on es lluita contra els monopolis per obtenir un mínim de llocs d'exhibició i on es depèn d'ajudes de l'administració.

La cita serà a la seu de la SGAE a Barcelona al punt del migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.