La Canals Galeria d'Art mostra un Cuixart inèdit amb una trentena d'obres


Temes relacionats

'La loba', de Cuixart, plat fort de la nova exposició de la galeria Canals (12/des/08)

L'obra de Muxart i Cuixart comparteix espai a la Canals-Galeria d'Art (28/nov/07)

L'art de Modest Cuixart i Jaume Muxart s'instal·la a la Canals-Galeria d'Art (27/nov/07)

Modest Cuixart i Arnau Puig es retorben a la Canals Galeria d'Art ( 4/nov/03)


  • Comparteix:

Una de les obres de l'exposició

Una de les obres de l'exposició

Una exposició d'obres inèdites del pintor Modest Cuixart arriba avui a la Canals Galeria d'Art. La mostra compta amb una trentena de dibuixos de petit format que s'exposen per primera vegada al públic i que l'artista català va pintar entre 1950 i 1970. Les peces, que interpreten situacions màgiques amb traços que difuminen les realitats aparents, restaran a la sala d'art fins a finals de maig.

Les obres mostren l'essència del grup avantguardista 'Dau del Set', del qual Cuixart formava part i que durant la postguerra va encaminar l'art cap a imatges fantàstiques i esotèriques, que denotaven sentiments surrealistes i màgics. Aquesta trentena d'obres són aquarel·les, olis i dibuixos sobre paper i tela que conservava la seva vídua i que ara vol posar a la venda.

L'exposició té un valor afegit pel propietari de la galeria, Josep Canals, perquè presenta quadres que no s'han exposat fins ara, però també per l'afecte que sent per un artista que sempre va donar suport a la Canals Galeria d'Art.

Josep Canals

És una mostra que surt d'una col·lecció particular, guardada i estimada en l'àmbit familiar, i permet descobrir un Cuixart inèdit.



La mostra ha descobert noves cares de Cuixart com, per exemple, la força del gest en els seus dibuixos. Canals posa un obra com a exemple d'aquest tret característic de l'artista.

Josep Canals

En l'obra on hi ha un mapa de la península Ibèrica amb tres ciutats marcades. És un dibuix molt directe que mostra la força del gest de Cuixart.


Modest Cuixart va ser membre fundador del grup d'avantguarda 'Dau del Set' i pioner en la investigació de noves possibilitats artístiques amb tècniques com el collage i el gratatge. D'entre els premis que ha rebut, destaca la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts.

L'exposició es podrà visitar a la Canals Galeria d'Art, situada al carrer de la Creu, fins el 31 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.