L'Aula d'extensió universitària de la gent gran tanca el curs amb un concert benèfic


  • Comparteix:

La regidora de Serveis Poersonals, Àngels Ponsa i Josep Daniel, vicepresident de l'Aula d'extensió universitària.

La regidora de Serveis Poersonals, Àngels Ponsa i Josep Daniel, vicepresident de l'Aula d'extensió universitària.

L'aula d'extensió universitària per la gent gran clou aquest curs el dimarts dia 17 amb la celebració d'un concert benèfic que cedirà la recaptació per la rehabilitació de la casa abacial del Monestir. Es tracta de l'estrena de l'oratori 'La conversión de Agustino' escrita fa 199 anys i que interpretarà, per primera vegada, l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat. El repte de l'Aula, de cara el curs vinent, és trobar una nova ubicació on encabir-hi tots els 450 matriculats.

L'aula d'extensió universitària ha volgut, amb aquest concert, celebrar la cloenda del curs i, alhora, recuperar el patrimoni cultural català amb la interpretació d'un oratori, una mena d'òpera de temàtica religiosa que va arrelar amb força a Catalunya però que, amb el pas del temps, ha quedat en l'oblit. Ara es desenterra 'La conversión de Agustino' del mestre de capella Francesc Queralt amb la interpretació, per primera vegada, de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat. El seu director, Josep Ferrer, ha explicat la complexitat d'interpretar una peça de la qual no hi ha antecedents:

Josep Ferrer

Quan et demanen una especialitat que no és la nostra representa un repte però ens fa il·lusió.


Enguany, 340 associats han pogut participar durant aquest curs en més de 60 conferències i 12 visites guiades a l'exterior. De cara al curs vinent s'han inscrit entre 400 i 450 alumnes que, segons ha explicat Josep Daniel, vicepresident de l'Aula, no tenen cabuda en les actuals instal·lacions de l'Arxiu Nacional de Catalunya. Per Daniel, el repte és ara buscar una nova ubicació.

Josep Daniel

Tenim només dues aules a l'ANC i ens plantegem el curs vinent on posar a 450 inscrits.


El concert, del qual en queden unes 100 entrades a la venda, té un preu de 15 euros i la recaptació es donarà íntegrament a la rehabilitació de la casa abacial del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.