Literatura, teatre i artesania apleguen centenars de valldoreixencs a la celebració de Sant Jordi del districte


  • Comparteix:

Fira d'artesania a la celebració de Sant Jordi a Valldoreix

Fira d'artesania a la celebració de Sant Jordi a Valldoreix

Valldoreix ha celebrat aquest diumenge la seva particular festivitat de Sant Jordi amb el bon temps com a protagonista de la jornada. Contràriament a la Diada de l'any passat, on les activitats matinals programades van quedar anul·lades momentàniament per la pluja, el sol i una temperatura estival han fet que enguany centenars de valldoreixencs s'hagin apropat a la celebració, centrada a la plaça del Casal de Cultura del districte.

La Diada de Sant Jordi a Valldoreix s'ha dividit, un any més, en dos torns. Fins les dues de la tarda, les diverses associacions veïnals i entitats amb seu al districte han posat a la venda diferents productes, especialment llibres, roses i artesanies amb motius relacionats amb la llegenda de Sant Jordi. L'Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics (ASDI), el grup de Teatre Espiral i l'artista valldoreixenc Adolf són alguns dels participants assidus a la festivitat. La cobla La Selvatana ha posat la música a la ballada de sardanes que ha amenitzat la trobada d'entitats.

L'artista Adolf ha afirmat a Cugat. cat que la celebració de Sant Jordi potencia la cohesió entre els veïns del districte.

Adolf

Hem tingut molt bon temps enguany, ha vingut molta gent. Això ajuda molt a cohesionar la població.



El gremi d'artesans també ha tingut el seu espai a la Diada, amb la instal·lació de paradetes a la sortida del recinte del Casal. La llibreria Mythos ha volgut participar un any més als actes de Sant Jordi a Valldoreix, oferint als visitants un petit tast de les novetats literàries. La responsable de l'espai, Esther Gorchs, ha explicat a Cugat.cat quins han estat els títols amb més sortida entre els valldoreixencs.

Esther Gorch

El llibre estrella ha estat 'Se sabrà tot', de Xavier Bosch.



Un homenatge a Josep Maria de Segarra per part dels Marxosos del Vallès, ha encetat les actuacions de la Diada a la Nau de Cultura. El grup de teatre Espiral ha agafat el relleu de l'acte recordant amb una lectura teatralitzada la figura d'una altra personalitat de la literatura catalana, Salvador Espriu. Els Grups de Lectura del Casal de Valldoreix han recitat després fragments de literats europeus en alemany, anglès, català, castellà i francès. El rapsode Eduard Araujo ha commemorat amb la seva tradicional lectura els 150 anys del naixement de Joan Maragall. Amb les cançons de la Coral l'Harmonia i el Grup Jove de Valldoreix el districte ha acomiadat les celebracions de Sant Jordi.

Centenars de valldoreixencs han assistit al conjunt de les propostes, una participació que, segons la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, continua sent un èxit any rere any.

Montserrat Turu

És una festa molt participativa arreu, a Valldoreix no podia ser d'una altra manera. El temps ha acompanyat i ha vingut molta gent.



Valldoreix ha volgut programar de nou la seva celebració de Sant Jordi durant el cap de setmana per evitar fer-se competència amb Barcelona i Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.