El bandolerisme, la Guerra Civil i les colònies industrials, temes guanyadors del Premi Pere Ferrer d'enguany


  • Comparteix:

El 5è Premi de narrativa breu Pere Ferrer guardona Pablo Marquès, Clara Carrera i Irene Serrano per la qualitat dels seus textos i el tractament precís dels fets històrics. El certamen, organitzat per Òmnium Cultural, també ha entregat dos accèssits en cada categoria, primer i segon cicle de secundària i batxillerat. L'entitat ha destacat la consolidació dels guardons, que s'han entregat aquest dimarts al Museu, en base a la nombrosa participació d'enguany, que s'enfila fins a la setantena d'obres.

La Guerra Civil, el bandolerisme i les colònies industrials són alguns dels temes que han tractat els guanyadors en els seus textos. El jurat ha guardonat Pablo Marquès de l'institut Angeleta Ferrer en la categoria de primer cicle de secundària, Clara Carrera també de l'Angeleta Ferrer en la categoria de segon cicle de secundària i Irene Serrano de l'Àgora en la categoria de batxillerat.

Els tres guanyadors s'han mostrat molt contents de rebre el premi.

Guanyadors

No m'ho esperava, hi havia molts concursants. / Estic força orgullosa, tot i que no m'ha agradat com m'han presentat. / Estic agraïda pel premi.


Arnau Serrallonga i Andreu Tarrés han obtingut un accèssit cadascú, així com també Àlex Sánchez i Adaia Casillas. El jurat també ha reconegut els treballs de Gemma Esparrac i Jordi Laplaza amb un accèssit en la categoria de batxillerat.

La vicepresidenta d'Òmnium Cultural a Sant Cugat, Rosa Caballé, ha destacat la nombrosa participació d'enguany i ha dit que el premi ja està molt consolidat.

Rosa Caballé

Creiem que en aquesta 5a edició el premi ja s'ha consolidat del tot, hi han participat 11 escoles, nou de Sant Cugat i dues de fora.



El Premi Pere Ferrer de narrativa històrica breu té l'objectiu de fomentar l'escriptura sobre fets passats entre els joves. La música del quartet de corda de l'escola Fusió ha acompanyat el lliurament de premis, on ha assistit una vuitantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.