Sant Cugat acull una exposició de monedes i bitllets que tenen més de mil anys


  • Comparteix:

Bitllet de 50 cèntims de pesseta

Bitllet de 50 cèntims de pesseta

L'Obra Social 'la Caixa' presenta a la ciutat una col·lecció de monedes i bitllets que recorren la història monetària de l'Estat espanyol. Les peces, que pertanyen a la col·lecció numismàtica de l'entitat, daten de l'època ibèrica i medieval, de la Guerra dels Segadors i de la Guerra Civil. L'exposició consta d'una quarantena de monedes i una vintena de bitllets encunyats, alguns dels quals santcugatencs, que es poden visitar a l'oficina de 'la Caixa' del carrer Santiago Rusiñol fins el 27 de maig.

La col·lecció numismàtica de 'la Caixa' compta amb més de 6.000 monedes, més d'un centenar de medalles i gairebé 5.000 bitllets. Les monedes més antigues són d'or i daten del 1.035, l'època de Ramon Berenguer I. Florins, trentins i ardits són altres de les monedes que va encunyar la Corona Catalanoaragonesa del segle XIII al segle XIX. Els primers bitllets de la col·lecció són de finals del segle XIX, tot i que les mostres més nombroses en format paper són de la Guerra Civil.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.