La Coral Harmonia de Valldoreix lliga el seu nom al nou orgue de Montserrat


  • Comparteix:

El nou orgue de Montserrat s'ha estrenat aquest diumenge

El nou orgue de Montserrat s'ha estrenat aquest diumenge

La coral Harmonia de Valldoreix tindrà el seu nom inscrit al nou orgue de Montserrat. Aquesta contribució és fruit de la campanya d'apadrinament que ha agrupat 3.788 persones, empreses i entitats. Concretament, la coral valldoreixenca ha sufragat una petita part dels costos d'un dels més 4.200 tubs del nou orgue.

El president de la coral, Miquel Rejat, s'ha mostrat molt satisfet de la contribució de l'entitat i ha explicat que recentment han rebut un comunicat que explica quin tub han apadrinat i les seves característiques. Són declaracions a Cugat.cat.

Miquel Rejat

És una gran il·lusió d'haver-hi pogut contribuir.



L'orgue compta amb 4.242 tubs de 63 registres diferents, amb una alçada total de 12,5 metres, una amplada de 5,5 metres i amb un pes de 12.000 quilos. La construcció ha estat artesanal i ha suposat 22.000 hores de treball.

El nou instrument ha costat 1,5 milions d'euros i l'ha construït l'empresa Blancafort Organistes de Montserrat. La seva construcció s'ha finançat amb l'ajuda de l'Obra Social de Caixa Penedès i dels milers de persones i entitats privades.

L'orgue s'ha estrenat aquest diumenge davant la presència del secretari d'Estat del Vaticà, Tarcisio Bertone.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.