Més de 400 persones assisteixen a l'estrena de l'oratori 'La conversión de Agustino' de l'Orquestra Simfònica


  • Comparteix:

Més de 400 persones han assistit a l'estrena de l'oratori 'La conversión de Agustino', que ha posat punt i final de forma solemne al curs de l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran. L'oratori, composat l'any 1804 pel mestre Francesc Queralt, l'han interpretat l'Orquestra Simfònica Sant Cugat i la Coral Càrmina.

L'octubre de 2001, l'Aula d'Extensió Universitària va organitzar una conferència sobre les arrels de l'oratori a Catalunya, a càrrec del musicòleg Xavier Daufí. Aquell acte va despertar la curiositat dels responsables de l'Aula, que van decidir recuperar una part important del patrimoni cultural català que es mantenia en l'oblit. Ho explica el vicepresident de l'Aula d'Extensió Universitària, Josep Daniel.

Josep Daniel

Una de les nostres primeres conferències va reflexionar sobre el gènere de l'oratori


L'oratori és un gènere musical, semblant a l'òpera, que va néixer a Roma al segle setze a l'entorn d'una congregació clerical. El nom prové de la sala on es feien els exercicis espirituals, alternant música i lectures bíbliques. Els segles disset i divuit, l'oratori es va anar estenent per tot Europa i va arribar a Catalunya. 'La conversión de Agustino', composada sota el Decret de Nova Planta, va veure la llum l'any 1804, de la mà del mestre de capella de la catedral de Barcelona, Francesc Queralt. Com explica el musicòleg Xavier Daufí, la composició tracta de la conversió a la fe cristiana de Sant Agustí.

Xavier Daufí

La intervenció d'un àngel fa que Agustí comenci a dubtar del seu comportament


El concert ha comptat amb la presència del president del Parlament, Joan Rigol, a banda de les autoritats municipals, encapçalades per l'alcalde Lluís Recoder, i religioses, amb mossèn Blai Blanqué. La recaptació aconseguida, més de 3.500 euros, es donarà a la Casa Abacial per contribuir a les obres de rehabilitació de l'edifici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.