Lluís Calvo reivindica el paper dels escriptors per promoure el català arreu del món


Temes relacionats

La Nit Literària de Sant Cugat reunirà un any més els escriptors de la ciutat (29/abr/10)


  • Comparteix:

La importància dels escriptors catalans per promoure la llengua catalana arreu del món. Aquest ha estat l'eix principal del pròleg de l'escriptor santcugatenc Lluís Calvo en la 5a Nit Literària d'Òmnium Cultural. Calvo també ha dedicat uns minuts a recordar les figures de Porcel, Ferrater i Vinyoli, i finalment ha destacat la vida cultural de Sant Cugat. La cita també ha servit per retre homenatge a Baltasar Porcel, desaparegut fa deu mesos. Una trentena d'escriptors santcugatencs han acudit a la gran festa de les lletres santcugatenques que ha tingut lloc al restaurant La Masia.

Calvo ha dividit el seu pròleg en tres grans eixos. L'escriptor santcugatenc ha explicat que Baltasar Porcel, Gabriel Ferrater i Joan Vinyoli tenen un gran paper en la seva carrera literària. A més Calvo també ha elogiat la vida cultural de Sant Cugat.

Lluís Calvo s'ha mostrat molt satisfet de poder fer el pròleg de la Nit Literària d'Òmnium Cultural. Calvo ha dit que tots els escriptors comparteixen la preocupació del futur de la llengua i del país, per això ha destacat que la funció dels escriptors és molt important.

Lluís Calvo

Ens cal valentia, clarividència, tenir les biblioteques personals plenes. Retornar als nostres clàssics i llegir els autors presents. Ens cal tenir clar que tenim una literatura de primera.



La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha remarcat la importància que té una cita com la Nit Literària.

Muriel Casals

És una alegria compartir amb els socis de Sant Cugat una nit per celebrar que tenim bona literatura catalana. I tenim molts autors amb ganes d'escriure i gent amb ganes de llegir.







Finalment l'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la realitat cultural que té la nostra ciutat.

Lluís Recoder

A Sant Cugat tenim una realitat cultural molt sòlida. Crec que hi ha poques ciutats que tinguin una carta d'activistes culturals com la que tenim nosaltres.








La 5a Nit Literària també ha recordat la figura de Baltasar Porcel, que va morir l'estiu passat i va ser l'encarregat de fer el pròleg de la gran festa de les lletres santcugatenques fa dos anys. A més, la cita ha servit per entregar un diploma a sis socis de l'entitat dels anys 1973, 1974 i 1975. Més de 150 persones han assistit al sopar que ha tingut lloc al restaurant La Masia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.