Sant Cugat homenatja avui Baltasar Porcel amb 'Retorn a Andratx'


  • Comparteix:

Cartell de 'Retorn a Andratx'

Cartell de 'Retorn a Andratx'

La peça 'Retorn a Andratx' d'Hermann Bonnín en homenatge a Baltasar Porcel es representa aquest vespre al Teatre-Auditori. L'obra, que compta amb les actuacions d'Aina Frau, Enric Majó, Joan Fullana i Jaume Pla, es basa en tres textos teatrals escrits per Porcel als anys 60. La coproducció entre l'Espai Brossa i el Teatre Principal de Palma amb escenografia del Taller d'Escenografia Sant Cugat es podrà veure a partir de les vuit del vespre. Mira el reportatge 'El racó de Baltasar Porcel' a Cugat tv

Prèviament, l'Esbart Sant Cugat interpretarà 'Tres moviments per a un record' on es combinarà l'actuació del cos de dansa de l'entitat amb la narració de 'Difunts sota els ametllers' del mateix Porcel a càrrec de l'actor Joan Fullana. Seguidament, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l'alcalde, Lluís Recoder, agafaran la paraula per recordar Baltasar Porcel.

El director del muntatge, Hermann Bonnín, destaca l'activitat dramatúrgica de Porcel.

Hermann Bonnín

Als anys 60 era un dels noms importants del teatre independent. Les seves obres connectaven amb els corrents europeus.



'Retorn a Andratx' es basa en textos d''El general', que descriu amb humor el món dels difunts i de l'ocult, del 'Cant de ceg', que explica el desastre de la guerra, i d''El buscador de tresors', que segons l'actor Enric Majó és la recerca d'allò impossible, típic d'una època molt concreta com va ser la dels anys 60 i 70 del segle passat. Són declaracions a Cugat.cat.

Enric Majó

'El buscador de tresors' ens remet molt a una estètica i una ideologia molt dels 60 i 70.




La vídua de Porcel, Maria Àngels Roque, ha valorat positivament el seguit d'homentatges que Sant Cugat està fent aquests dies a l'escriptor d'Andratx i n'ha destacat el futur carrer o plaça de la ciutat que portarà el nom de Porcel.

Maria Àngels Roque

He d'agrair a Sant Cugat que faci aquests actes i és interessant també que s'hagi pensat dedicar-li un carrer.




L'acte és gratuït i les entrades es poden aconseguir a l'Oficina de Turisme de la ciutat i una hora abans de l'inici a les taquilles del Teatre-Auditori.

Els actes d'homenatge a Baltasar Porcel compten amb la col·laboració del grup de comunicació multimèdia Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.