Sant Cugat viurà amb activitats ciutadanes i un recorregut nocturn la 10a Nit de l'Art el darrer dissabte de maig


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la 10a Nit de l'Art

Moment de la presentació de la 10a Nit de l'Art

Espais d'art, tallers artístics, un recorregut nocturn i música al carrer són algunes de les propostes per celebrar la 10a Nit de l'Art, que tindrà lloc el darrer dissabte d'aquest mes. L'edició d'aquest any busca 'apropar l'art de forma lúdica i pedagògica als ciutadans' amb activitats als carrers, així com entrant en els espais creatius dels artistes locals. Un any més s'ha creat el Tiquet Art per incentivar la participació. La iniciativa és una enquesta relacionada amb les exposicions de les galeries que es podran veure a la cita. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha celebrat que un any més es pugui gaudir d'aquesta Nit de l'Art a la ciutat.

El programa de la 10a Nit de l'Art està format per nou activitats previstes des de les 10 del matí del dissabte 29 de maig. Una activitat artística amb la participació dels alumnes i professors de l'escola d'Art, així com aquells ciutadans que s'hi vulguin sumar, on es crearà una gran il·lustració sobre escultura donarà el tret de sortida a la jornada. Per als més petits també hi haurà un taller artístic a la Casa de Cultura.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha explicat els motius que han portat l'Ajuntament a celebrar la Nit de l'Art i no la Quinzena d'Art com l'any passat.

Xavier Escura

Tant pel diagnòstic de l'any passat de la quinzena d'art i per la situació econòmica actual hem decidit agafar allò que té ressó i concentrar-ho amb la Nit de l'Art.


Entre les activitats, hi haurà visites comentades a les galeries i espais d'art i música a diferents places i carrers de la ciutat. Finalment, el Claustre del Monestir acollirà el fi de festa el mateix dissabte.

Enguany, s'ha repetit la iniciativa del Tiquet Art, que com a novetat, permetrà respondre les preguntes formulades al llarg de tota la setmana i no només durant la Nit de l'Art. Ho ha explicat la membre de la comissió organitzadora Maria Fabre.

Maria Fabre

Hi ha un seguit de preguntes relacionades amb l'exposicions que es podran veure. Aquest any no només serà la Nit de l'Art s'allargarà tota la setmana.




El titular de Cultura ha afegit que les activitats que s'han organitzat han comptat amb el suport d'una comissió organitzadora formada per tots els representants participants a la cita.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.