Pessarrodona presenta a Sant Cugat els seus dos darrers llibres


Temes relacionats

Marta Pessarrodona publica un llibre sobre els exiliats catalans durant la Guerra Civil ( 3/mar/10)

Pessarrodona torna a publicar poemes inèdits amb 'Animals i plantes' (25/gen/10)


  • Comparteix:

L'escriptora santcugatenca Marta Pessarrodona ha presentat a Sant Cugat els llibres 'França 1939. La cultura catalana exiliada' i el recull de poemes 'Animals i plantes'. L'autora mirasolenca ha destacat l'esforç de simplicitat que ha fet en aquest darrer volum, on els animals i les plantes han estat l'excusa per parlar de plantejaments morals. L'assaig sobre l'exili català de 1939 l'ha portat durant quatre anys per diversos arxius catalans, estatals i francesos, entre ells l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), escenari de la presentació.

Pessarrodona ha explicat que el llibre sobre l'exili català ha estat fruit de la biografia de Mercè Rodoreda que va fer temps enrera i que la va deixar amb ganes de continuar la recerca sobre els seus coetanis.

Marta Pessarrodona

És un llibre que no haguès sortit sense haver fet el de Rodoreda i crec que la millor manera d'entendre aquest període un mateix és haver-ho d'explicar als altres.



Pel que fa al de poesia, l'escriptora santcugatenca ha explicat que ha fet un esforç de simplicitat i que les plantes i els animals han estat l'excusa per parlar de coses més elevades.

Marta Pessarrodona

Els animals i les plantes són l'excusa per parlar de plantejaments morals.


L'ANC ha acollit una trentena de persones que han escoltat amb atenció les paraules de l'escriptor santcugatenc d'origen nord-americà i amic personal de Pessarrodona, Sam Abrams; del director de l'arxiu, Josep Maria Sans Travé, i del tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura. Tots ells han glossat la figura i la categoria literària de Pessarrodona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.