Carlos Morago s'endú el 5è Premi de Pintura de Petit Format Autocugat

Cultura

Publicat el 28/mai/10 per Anna Bernadó

Carlos Morago és el guanyador del 5è Premi de Pintura de Petit Format Autocugat, dotat amb 12.000 euros i que s'ha lliurat aquest dijous a la nit al restaurant la Masia. Els Premis d'Art Autocugat també han reconegut la trajectòria artística del pintor Antonio López, tot i que no ha pogut assistir a la cerimònia per problemes de salut. La cita artística, que ha aplegat prop de 200 persones, ha atorgat, a més, la 3a Beca d'Estudis Autocugat, de 2.000 euros, a Paulo Escobar-Elorza.

Artistes i autoritats s'han vestit de llarg per convertir de nou la nit dels Premis d'Art Autocugat en un esdeveniment artístic de renom local, i que en la seva mitja dècada d'història ha agafat un caire internacional. D'una banda, pel lliurament del 4t Premi a una Trajectòria Artística, un guardó que ha caigut en mans del pintor Antonio López, un artista que acumula reconeixements com el Premi Príncep d'Astúries de les Arts. De l'altra, per l'elevada participació al certamen de Pintura de Petit Format amb més de 500 obres vingudes de diferents països.

Ho ha explicat el director del premi, el pintor i galerista local Lluís Ribas.

Lluís Ribas

Vam començar amb poca gent, aquest any hi ha hagut 506 treballs de tot arreu. Ja és un certamen internacional.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El guanyador del certamen, Carlos Morago, es considera afortunat per haver rebut el reconeixement.

Carlos Morago

El premi és una sort, hi ha molts finalistes i és molt difícil saber qui s'ho mereix.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La iniciativa, sorgida ara fa cinc anys de la mà del mateix Lluís Ribas i del gerent d'Autocugat, Josep Maria Negre, ha atorgat cinc diplomes d'honor en el Premi de Pintura i dues mencions en la Beca d'Estudis, en la qual han participat 66 artistes. Josep Maria Negre ha reflexionat sobre la necessitat de mantenir viu l'art sobretot en temps de crisi.

Josep Maria Negre

És el moment que els artistes facin coses amb un valor afegit, igual que els galeristes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'alcalde, Lluís Recoder, ha volgut reconèixer la tasca de Ribas i Negre en la difusió i suport a l'art a la ciutat.

Lluís Recoder

D'artistes i empresaris n'hi ha molts, però de persones que retornin a la societat allò que els ha donat no n'hi ha tantes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'amic personal d'Antonio López i també director artístic de la Fundació Sorigué, Julio Vaquero, ha recollit el premi en nom del guardonat.

Un cop celebrada l'entrega dels premis, els 26 quadres seleccionats pels guardons i que s'han exposat al Claustre es traslladaran a l'Espai Lluís Ribas, on es posaran a la venda. La meitat del benefici anirà destinat a la fundació Enriqueta Villavecchia, que lluita contra el càncer.