La 10a Nit de l'Art bat rècord de participació, tot i l'escassetat de vendes


  • Comparteix:

La Nit de l'Art ha celebrat la 10a edició amb més participació que mai, ja que ha aconseguit quadruplicar l'afluència de públic. Els artistes que han obert les portes dels seus espais han xifrat en més de 800 les persones que de vuit del vespre fins a mitjanit han gaudit de l'art santcugatenc. Tot i que les vendes no han anat lligades a les visites, el públic consultat per Cugat.cat ha qualificat 'd'idoni' l'horari nocturn perquè els permet 'compartir l'art amb la família, els amics i amb més tranquil·litat'.

La 10a Nit de l'Art ha començat amb un acte inaugural al Museu de Sant Cugat. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha assistit a la cita i ha destacat la consolidació de la mostra, que aconsegueix elevar la ciutat a 'capital de l'art'.

Xavier Escura

Són 10 anys d'una festa consolidada a Sant Cugat. L'hem organitzat tot i la crisi per tot el món de l'art que posa la ciutat com la capital de l'art.


Centenars de santcugatencs han sortit la nit d'aquest dissabte als carrers i han visitat els espais culturals del centre de la ciutat, que comptaven amb música en directe i oferien cava. Alguns dels assistents han explicat a Cugat.cat la diferència de gaudir de l'art en horari nocturn.

Públic

Poder-ho gaudir amb amics. / La màgia de la nit, compartir-ho amb la família. / Vinc cada any, és molt maco. / El moment tranquil per gaudir, mirar.


La Nit de l'art ha comptat amb diverses activitats durant tota la jornada. Els alumnes de l'Escola d'Art han decorat una torre que emulava la del Monestir, Pou d'Art ha organitzat un taller infantil de pintar al carrer i s'han fet visites comentades i tertúlies. En total, una vintena d'espais han obert les seves portes durant aquesta nit, no ho ha fet però, la Canals Galeria d'Art com a protesta pel 'tractament de la indústria cultural' a la ciutat. En concret, Josep Canals ha qüestionat el poc finançament destinat a la Nit de les Galeries, que tindrà lloc el primer dissabte de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.