El Paga-li Joan es torna a convertir en un dels actes més seguits de la Festa Major


  • Comparteix:

Èxit d'assistència al Passeig dels Plàtans per poder veure el tradicional ball del Paga-li Joan. Una cinquantena de parelles, de totes les edats, han tornat a ballar al so de la cobla el ball del vano i el ram. Altra vegada s'ha tornat a convertir en l'acte més nostrat i propi de la Festa Major de Sant Cugat.

El Paga-li Joan, el ball del vano i el ram, ha estat una de les activitats més esperades i concorregudes de la nostra festa major. Aquest ball tradicional és un dels actes més arrelats de la nostra ciutat.
Una cinquentena de parelles ha començat a donar els primers passos al Passeig dels Plàtans, amb l’acompanyament musical de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Amb la vora del Monestir plena a vessar.

Fa 24 anys que en sortir de la missa major, els nois que anaven a ballar havien de comprar el ram i el vano, que oferien a la noia que seria la seva parella. El vano era objecte d'una subhasta, a la qual el qui més pagava tenia dret a fer la primera ronda del ball tot sol amb la parella.
Any rere any, el Paga-li Joan es desenvolupa amb els balladors disposats en una rotllana que marxa als sons de la cobla en un pas lent i elegant.

L’orquestració de la música del ball i l’adaptació per a coble també és obra de dos santcugatencs. I és que no podia ser menys, perquè aquest ball tradicional que cada festivitat de Sant Pere omple de gent el Monestir ja forma part de l’idiosincràsia de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.