Teatre Espiral involucra el públic amb l'obra 'Jurat popular', que mostra 'com la societat no escolta'


  • Comparteix:

Teatre Espiral durant una representació

Teatre Espiral durant una representació

L'arbitrarietat i el no saber escoltar han estat els aspectes que s'han posat en qüestió amb l'obra 'Jurat popular', aquest cap de setmana al Casal de Cultura de Valldoreix. El muntatge, originari de Reginald Rose, ha tornat a l'escenari cinc anys després i altra vegada de la mà del grup Teatre Espiral, en el marc del seu 20è aniversari. La disposició del públic al voltant de la taula del jurat ha fet que aquest se senti partícip d'una obra que també ha comptat amb una projecció confeccionada pel mateix grup de teatre.

L'obra dóna vida als membres d'un jurat popular que han de decidir si un fill ha matat el seu pare en un país on l'assassinat es condemna amb pena de mort. Per escenificar 'Jurat popular', basat en la pel·lícula 'Dotze homes sense pietat', Teatre Espiral ha incorporat una peça cinematogràfica que ha ajudat a accentuar el ritme del muntatge.

La directora del grup de teatre valldoreixenc, Trini Escrihuela, explica en què ha consistit aquest suport audiovisual.

Trini Escrihuela

Com que l'obra és molt textual i té poca mobilitat, és un suport visual per mostrar allò que els testimonis expliquen i el públic no veu representat.




Teatre Espiral celebra aquest 2010 els seus 20 anys amb una programació continuada que ha recuperat les seves millors representacions, i que ha finalitzat aquest cap de setmana amb dues sesions de l'obra 'Jurat popular'. La propera cita del grup de teatre serà per la Festa Major de Valldoreix, al setembre, amb la representació de 'L'inspector', de Baltasar Porcel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.