Les 'Germinacions' de Pep Codó s'exposen a Madrid


  • Comparteix:

L'escultor santcugatenc Pep Codó

L'escultor santcugatenc Pep Codó

L'escultor santcugatenc Pep Codó exposa per primera vegada a Madrid amb la seva nova col·lecció 'Germinacions'. Les obres fetes amb pedres casuals i roques treballades pel mateix Codó són una retrospectiva a la seva infància, quan jugava amb les llavors de pèsols, mongetes i plantes. Les obres són una barreja de records on l'artista incorpora el seu estil personal. Aquestes es podran veure a la galeria Luis Burgos de Madrid.

Totes les obres exposades són de petit format excepte dues pedres grosses que presideixen la sala d'exposició. Les 16 'germinacions' són pedres arrodonides de granit, marbre blanc i basalt.

L'escultor Pep Codó explica a Cugat.cat què l'ha inspirat per fer aquesta exposició.

Pep Codó

Algunes pedres casuals que trobo em traslladen a la meva infantesa. Tard o d'hora aquests records surten i a mi m'han sortit ara en forma d'escultures.


Codó ha afegit que és la primera vegada que exposa en una galeria de Madrid, ciutat, on diu, que 'es ven molta pintura, però poca escultura'.

L'escultor treballa ara en 'Processos', una exposició col·lectiva d'artistes catalans que plasmarà els passos previs que fa abans de consolidar una de les seves obra. La proposta de Codó és elaborar una escultura innovadora feta amb un robot que poleix la pedra a la voluntat de l'artista. D'aquesta manera, Codó vol aconseguir una obra de pedra treballada amb formes impossibles de fer manualment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.