L'artista Jaume Muxart cedeix un tapís per formar part de la col·lecció permanent de la Casa Aymat


  • Comparteix:

Muxart amb el seu tapís al costat de l'alcalde i la regidora de Serveis Personals.

Muxart amb el seu tapís al costat de l'alcalde i la regidora de Serveis Personals.

L'artista Jaume Muxart ha cedit a l'Ajuntament un dels tapissos que va realitzar durant la seva estada a l'Escola Catalana del Tapís. A través d'un conveni signat amb l'artista -que avui precisament fa 81 anys- l'obra passa a formar part de l'exposició permanent de la Casa Aymat, l'única sobre el tapís a tot l'Estat espanyol.

L'obra, sota el títol de 'D.Y.X' és un dels primers tapissos realitzats a la Casa Aymat de caràcter abstracte. De fet, l'obra va participar en les primeres exposicions col·lectives que l'Escola Catalana del Tapís va realitzar per diverses ciutats espanyoles.

A partir d'ara, gràcies a la donació feta pel mateix Jaume Muxart, l'obra quedarà de manera perenne a la Casa Aymat formant part de la seva col·lecció. Segons l'alcalde, el tapís té un alt valor material, però sobretot, unes connotacions d'arrelament a la ciutat que li donen també un alt valor sentimental:

Lluís Recoder

Té un gran valor material però també sentimental perquè és una obra que va sortir dels forns de la Casa Aymat.


L'artista, que avui compleix 81 anys, ha explicat que està molt satisfet perquè el tapís es quedi a la Casa Aymat d'on en guarda gran records i on va conéixer artistes del nivell de Grau Garriga o Miró. Jaume Muxart ha explicat que un tapís conté tot l'art que pot encabir un quadre:

Jaume Muxart

Busco l'estètica, l'equilibri, l'art en estat pur. Un tapís és com una pintura però enlloc de color fas servir llanes.


D'altra banda, des del passat 25 de juny Muxart exposa la seva col·lecció de pintures a la Casa Aymat sobre el Big Band. Aquesta mostra es podrà veure fins el 31 d'agost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.