Lluís Campins és nomenat com a nou director del Museu de Sant Cugat

Presentació de Lluís Campins amb l'alcalde i la regidora de Serveis Personals, Àngels Solé

Cultura

Publicat el 8/jul/03 per Ester

El museu de Sant Cugat ja té un director. Lluís Campins, llicenciat en història de l'art i fins ara responsable del departament d'educació del MNAC, encara aquest repte amb la voluntat de culminar la segona part del museu i potenciar els elements didàctics per acostar aquest equipament a públic de totes les edats.

Després de dos mesos i mig de funcionament, el museu de la ciutat ja té un director. Lluís Campins, de 37 anys, ha dedicat bona part de la seva trajectòria al món de la didàctica aplicada en l'àmbit dels museus. Entre d'altres coses, Campins ha estat responsable del departament educatiu del Museu d'Història de Catalunya, i durant el darrer any s'ha fet càrrec del mateix departament del MNAC.

Per a l'alcalde de Sant Cugat, ha estat aquest aspecte un dels elements decisius a l'hora d'escollir Campins pel càrrec de director.

De moment, però, els reptes que es planteja Campins són culminar la segona fase del museu i, més a curt termini, tenir enllestit tot un programa didàctic per a les escoles de cara al mes de setembre.

Lluís Campins

el proper és la segona fase del museu per explicar l'evolució de la vila de Sant Cugat i la relació entre el Monestir i la vila. També és prioritari preparar tota l'oferta educativa per tenir-la a punt l'1 de setmebre per les escoles de Sant Cugat i de fora que vinguin"


Recoder, de la seva banda, ha anunciat també la voluntat de crear un centre de recursos didàctiocs aplicats a l'àmbit museístic dins el nostre monestir.

Lluís Recoder

ens estem plantejant crear un centre de recursos didàctics aplicats a l'àmbit museístic aquí, dins del propi monestir. Aquest aspecte té poca tradició al nostre país i podem ser un centre de referència"


D'altra banda, el gran objectiu segueix sent potenciar el museu, que fins al moment ha rebut unes 17.000 visites.