L'actriu Mercè Arànega rep el Premi Nacional de Teatre


  • Comparteix:

Imatge dels premiats. (Font: ACN)

Imatge dels premiats. (Font: ACN)

L'actriu resident a la Floresta Mercè Arànega ha rebut aquest dissabte el Premi Nacional de Teatre per la seva interpretació de Dona Obdúlia a 'Mort de dama'. L'obra, la primera novel·la del mallorquí Llorenç Villalonga, és una sàtira de la societat burgesa mallorquina que repassa la història, la cultura i la societat de l'illa. 'Mort de dama', adaptada al teatre pels directors Marc Rosich i Rafel Duran, es va representar al Teatre-Auditori l'any passat. Arànega ha estat guardonada amb altres 16 personalitats catalanes de disciplines artístiques.

El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, ha felicitat l'actriu per aquest guardó i ha recordat la seva gran professionalitat dalt i baix de l'escenari.

Pep Tugues

És una magnífica actriu i ho va demostrar al Teatre-Auditori amb 'Mort de dama'. Ens alegrem moltíssim que li hagin donat aquest guardó.


El premi, que forma part dels Premis Nacionals de Cultura, el concedeix la Generalitat de Catalunya i reconeix la trajectòria professional dels seus guardonats. Cada guardó està dotat amb 18.000 euros.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha presidit el lliurament aquest dissabte dels Premis Nacionals de Cultura 2010. Durant la seva intervenció, Montilla ha convidat a 'defensar la dignitat de Catalunya a través de la cultura'.

A més d'Arànega, els premis també han distingit la trajectòria professional i artística del dissenyador industrial Miquel Milà. En la categoria d'Arquitectura i Espai Públic, el jurat ha distingit Esteve Bonell i en Arts Visuals la guanyadora és Eugènia Balcells. En l'àmbit audiovisual el guanyador ha estat Perer Secorún, mentre que el realitzador Claudio Zulian s'ha endut el premi en la categoria de Cinema.

Els premis de Circ i Còmic ha estat respectivament per a la companyia Baró d'Evel Cirk Cie i Antonio Altarriba i Kim. En Cultura Popular s'ha distingit Roser Ros, Toni Mira en Dansa, Jordi Cervelló en Música, Miquel de Palol en Literatura, Claret Serrahima en Disseny i Albert Garcia Espuche en Patrimoni Cultural. El Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica ha estat per Joan Ignasi Cirac i el diari El Punt ha estat distingit amb el guardó a la Projecció Social de la Llengua Catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.